Љубивоје Костић, Мостови причају - (Serbia), Goran M. Babić (Гласник Етнографског института САНУ, 2005)
Љубивоје Костић, Мостови причају Часопис „Изградња“, Београд 2004. 430 стр. Да грађење мостова није свакидашње градитељско занимање, то може схватити свако ко је прочитао два дела Иве Андрића: „На Дрини ћуприја“ и „Мост на Жепи“. То се посебно односи на премошћавање бујичних водених токова, преко којих је мостове градио грађевински инжењер Љубивоје Костић, аутор књиге „Мостови причају“.