Скривене мањине на Балкану, ур. Биљана Сикимић - (Serbia), Mladena Prelić (Гласник Етнографског института САНУ; Издање 53 (2005), 2005)
Скривене мањине на Балкану ур. Биљана Сикимић Балканолошки институт САНУ, Посебна издања 82, Београд 2004. У Академији наука у Београду одржан је 25. и 26. септембра 2003. године међународни научни скуп Скривене мањине на Балкану, у организацији Балканолошког института САНУ и у сарадњи са Институтом за историју Југоисточне Европе из Граца. Скуп је био интердисциплинарног карактера, а његов првенствени циљ био је да се размотре етнички и језички идентитети скривених мањина у нашем региону.