Зла судбина деце сурових родитеља - (Serbia), Lasta Đapović (Гласник Етнографског института САНУ; Издање 53 (2005), 2005)
Аутор анализира две народне приповетке које имају исти почетак, а потом различит ток. Почетак је бизаран: родитељи, из „гурманлука“, хоће да поједу своју децу. Аутор открива које су могуће поруке тих прича. Кључне речи: канибализам, одрастање, љубaв, жена-љубaвница, жена-мајка