Фолклорни текст у процесу заборава - (Serbia), Marija Ilić (Гласник Етнографског института САНУ; Издање 53 (2005), 2005)
У раду се разматра методологија прикупљања фолклорних текстова у етнолингвистичким истраживањима, као и дискурс о фолклору. Коришћена је грађа из интервјуа снимљених током теренског истраживања Срба из Чипа (Szigetcsép, Мађарска) 2001. године. Кључне речи: етнолингвистика, информатор, истраживач, дискурс, фолклор, сећање.