Задушнице – вид комуникације живих са мртвима - (Serbia), Milina Ivаnović-Bаrišić (Гласник Етнографског института САНУ, 2005)
У раду се говори о задушницама као виду комуникације између живих и мртвих чланова породице. Ова комуникација се обавља на одређене дане у години који су посвећени мртвима. Кључне речи: задушнице, комуникација, обредно место, обредне радње, обредни реквизити.