Дневник о цунамију - (Serbia), Srđan Radović (Гласник Етнографског института САНУ; Издање 53 (2005), 2005)
Инициран питањем како су медији утицали на реакцију наше јавности на ефекте цунамија, рад посматра електронске медије као битан канал комуницирања знања о глобалном окружењу, и уважавајући њихов дискурзивни и културно-сазнајни значај, узима Дневник као парадигматичан медијски текст чијом се анализом покушава лоцирати место света у медијској репрезентацији стварности. Анализа указује на маргинализацију светских збивања на телевизији и интровертиран медијски дискурс који код аудиторијума могу утицати на културна схватања о стварности ван нашег друштва. Кључне речи: медији, телевизија, Дневник, цунами, свет, репрезентација