Свакодневица у енклави - (Serbia), Sanja Zlatanović (Гласник Етнографског института САНУ; Издање 53 (2005), 2005)
Рад се заснива на теренском истраживању обављеном 2003. године у енклави Витина на Косову и има за циљ да начини етнографску скицу (после)ратне свакодневице. Кључне речи: свакодневица, енклава, етнички идентитет, родни идентитет, хомогенизација идентитета, традиционализам, Косово, Витина, Срби, Албанци, староседеоци.