Тужни тропи: могућности другачијих антропологија - (Serbia), Ljiljana Gavrilović (Гласник Етнографског института САНУ; Издање 56 Број 1 (2008), 2008)
У раду се – на примеру Леви-Стросових Тужних тропа и њихове рецепције/примене, пре свега у домаћој етнографској/антрополошкој пракси – разматра могућност нових читања класичног антрополошког текста, односно његових порука, које и данас – после пола века од објављивања – могу да буду значајне, нарочито за домаћу антрополошку праксу. Кључне речи: Тужни тропи, Клод ЛевиСтрос, антропологија, антрополог, терен, текст