Колико има православних верника данас? О социолошким критеријумима религиозности - (Serbia), Mirko Blagojević (Гласник Етнографског института САНУ; Издање 56 Број 2 (2008), 2008)
Аутор у овом предавању покушава да одговори на питање о броју верника данас уопште у двема посткомунистичким и православним земљама, а потом и броју самих (православних) верника. У том смислу се анализирају бројни резултати створене емпиријске евиденције уз употребу великог броја индикатора о којима аутор расправља у предавању.