Теренски рад међу непостојећим људима. Етнографија друштвено маргинализованих група - (Macedonia), Ljupčo S. Risteski (Гласник Етнографског института САНУ; Издање 56 Број 2 (2008), 2008)
У овом предавању дискутовано је о питањима теренског рада између друштвено маргинализованих група у циљу стварање етнографије о њима као и ради антрополошког проучавања њихових друштвених и културних карактеристика.