Мирослава Малешевић, Женско - (Serbia), Ivan Đorđević (Гласник Етнографског института САНУ; Издање 56 Број 2 (2008), 2008)
Мирослава Малешевић, Женско Српски генеалошки центар, Етнолошка библиотека, књига 25, Београд 2008. 264 стране Студија мр Мирославе Малешевић Женско. Етнографски аспекти друштвеног положаја жене у Србији, објављена као 25. књига у оквиру Етнолошке библиотеке Српског генеалошког центра, усредсређена је на један, у домаћој продукцији, скоро у потпуности занемарен проблем. Реч је о питању односа жене и културе патријархата у Србији, у распону од руралног традицијског па све до савременог „урбаног“ социјалног миљеа.