Мирослава Малешевић, Женско - (Serbia), Ivan Đorđević (Гласник Етнографског института САНУ, 2008)
Мирослава Малешевић, Женско Српски генеалошки центар, Етнолошка библиотека, књига 25, Београд 2008. 264 стране Студија мр Мирославе Малешевић Женско. Етнографски аспекти друштвеног положаја жене у Србији, објављена као 25. књига у оквиру Етнолошке библиотеке Српског генеалошког центра, усредсређена је на један, у домаћој продукцији, скоро у потпуности занемарен проблем. Реч је о питању односа жене и културе патријархата у Србији, у распону од руралног традицијског па све до савременог „урбаног“ социјалног миљеа.