Научни скуп у Чешкој Републици - (Serbia), Miloš Luković (Гласник Етнографског института САНУ; Издање 57 Број 2 (2009), 2009)
Научни скуп у Чешкој Републици У Чешкој Републици је од 14. до 16. октобра 2009. године одржан научни скуп под називом „Антоњин Вацлавик (1891–1959) и европска етнологија. Контексти времена и дела“ (Antonín Václavík (1891–1959) a evropská etnologie. Kontexty doby a díla). Скуп је уприличен поводом 50-годишњице смрти знаменитога чешког етнолога Антоњина Вацлавика и 90-годишњице оснивања Масариковог универзитета (Masarykovа univerzitа) у Брну, центру Моравске области. Публиковани су програм и резимеи поднетих саопштења, а почетком 2010. године биће објављен зборник радова с овога научног скупа.