"Држава, наука, култура", научни скуп у организацији етнолошко-антрополошког друштва Србије - (Serbia), Aleksandra Pavićević (Гласник Етнографског института САНУ, 2009)
"Држава, наука, култура", научни скуп у организацији етнолошко-антрополошког друштва Србије Иницијатива обновљеног Етнолошко-антрополошког друштва Србије да свој први научни скуп посвети теми актуелног односа државе, науке и културе, показала се као више него корисна и потребна платформа за уочавање и резимирање различитих врста и нивоа проблема са којима се тренутно суочава етнологија/антропологија, али и хуманистичке науке у целости.