Lidová kultura. Národopisná encyklopedie Čech, Moravy a Slezska - (Serbia), Miloš Luković (Гласник Етнографског института САНУ, 2009)
Lidová kultura. Národopisná encyklopedie Čech, Moravy a Slezska 1. svazek: Biografická část (1-284); 2. svazek: Věcná část A-N (1-634); 3. svazek: Věcná část O-Ž (635-1298);Hlavní redaktoří: Stanislav Brouček, Richard Jeřábek Etnologický ústav Akademie věd České republiky, Ústav evropské etnologie Filozofické fakulty Masarykovy univerzity, Mladá fronta, Praha, 2007. Наслов ове опсежне тротомне енциклопедије у преводу гласи: „Народна култура. Етнографска енциклопедија Чешке, Моравске и Шлезије“. То је прво енциклопедијско дело које се односи на народну (традицијску) културу (lidová kultura) етнографских области у саставу данашње Чешке Републике, а то су Чешка, Моравска и Шлезија (већи део Шлезије налази се пак у границама Пољске, где се назива Śląsk).