Podobe kulture v vizualni etnografiji - (Slovenia), Naško Križnar (Гласник Етнографског института САНУ; Издање 57 Број 2 (2009), 2009)
V članku so obravnavani nekateri vidiki vizualne etnografije, ki danes vplivajo na delo s kamero na etnološkem terenu. Avtor se sprašuje kaj je vizualna etnografija v okviru sodobnih pogojev vizualne produkcije, kakšna je vloga kamere v najznačilnejšem žanru vizualne etnografije (človek, ki govori) in kakšne so etične (kulturne) dileme v razmerju med snemalcem in njegovim objektom snemanja. Key words: vizualna etnografija, vizualna antropologija, terenske metode