Зборник радова са научног скупа Димитрије С. Лукатос и грчка лаографија - (Serbia), Gordana Blagojević (Гласник Етнографског института САНУ; Издање 58 Број 1 (2010), 2010)
Зборник радова са научног скупа Димитрије С. Лукатос и грчка лаографија (Πρακτικά επιστημονικής ημερίδας Ο Δημήτριος Σ. Λουκάτος και η Ελληνική Λαογραφία, Δημοσιεύματα του Κέντρου έρευνης της Ελληνικής λαογραφίας, αρ. 27, Αθήνα 2008. 244 стр.) Одељење за лаографију Одсека за историју и археологију јањинског Универзитета (Грчка) организовало је у априлу 2004. године научни скуп у част професора Димитрија С. Лукатоса. Скуп је одржан у оквиру прославе четрдесет година од оснивања Филозофског факултета у Јањини, на коме је један од првих професора био и Д. С. Лаукатос. Скуп је био посвећен његовом доприносу лаографским проучавањима и врстама лаографских истраживања у Грчкој.