Андрићева докторска дисертација у светлу односа Истока и Запада - (South Korea), Kim Djihyang (Гласник Етнографског института САНУ; Издање 58 Број 1 (2010), 2010)
У овом раду пажња је посвећена докторској дисертацији И. Андрића, у којој је експлицитно исказан ауторов став према историјском сусрету Запада и Истока на тлу Босне, посебно након турске окупације. Рад прати и поједине рефлексије Андрићевог научног дела на његов књижевни опус. Кључне речи: Иво Андрић, докторска дисертација, историја, књижевност, култура, Исток, Запад.