Студије и огледи из правне етнологије - (Serbia), Miloš Luković (Гласник Етнографског института САНУ; Издање 62 Број 1 (2014): Истраживање миграција, 2014)
Никола Ф. Павковић, Студије и огледи из правне етнологије Српски генеалошки центар. Етнолошка библиотека. Посебна издања, књ. 7, Београд, 2014, 1–398. Књига под насловом Студије и огледи из правне етнологије представља избор од 25 студија и огледа др Николе Ф. Павковића, редовног професора Филозофског факултета Универзитета у Београду (у пензији од 1997. године). Ти радови објављивани су претходно у домаћим и иностраним публикацијама (10 радова на страним језицима), а репрезентују опус проф. Павковића у временском распону од 40 година, од 1965. до 2005. године (том опусу проф. Павковић додаје и своје радове који настају ових година).