Socijalizam na klupi. Jugoslavensko društvo očima nove postjugoslavenske humanistike - (Croatia), Tea Škokić (Гласник Етнографског института САНУ, 2014)
Socijalizam na klupi. Jugoslavensko društvo očima nove postjugoslavenske humanistike ur. Lada Duraković i Andrea Matošević. Pula-Zagreb: Srednja Europa, CKPIS, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Sa(n)jam knjige u Istri, 357 str. Dopadljive korice zbornika Socijalizam na klupi. Jugoslavensko društvo očima nove postjugoslavenske humanistike, s prikazima značaka iz jugoslavenskog socijalističkog razdoblja, neupućenog bi čitatelja mogle navesti kako je riječ o štivu koje preko popularnih insignija nastoji još jednom nostalgično podsjetiti na svakodnevicu bivše države, ili barem na to da je riječ o felerističkom iščitavanju zajedničke prošlosti. Čak i naslov eufemistički sugerira početničko bavljenje socijalizmom ili obraćanje publici koja o socijalizmu tek treba nešto naučiti.