Бесконачна игра позиционирања

Сажетак

Бесконачна игра позиционирања Marina Simić, Kosmopolitska čežnja: Etnografija srpskog postsocijalizma. Beograd: Centar za Studije kulture Fakulteta političkih nauka, Edicija Postkultura, 2014.


Књига Марине Симић Космополитска чежња: етнографија српског постсоцијализма представља веома важну етнографску студију српске свакодневице и може се убројати међу ретке етнографске студије које се баве 'малим причама' и које на терену чине 'мале напоре' (Sulima 2005) да би се искристалисали макропроцеси друштвених и политичких промена у Србији. Симићева је анализирала животне праксе младих образованих Новосађана у јеку 'транзиторних' промена у Србији да би исказала начине на који свакодневне праксе, од куповине намирница до коришћења градског и међуградског превоза, стварају простор и контекст за разумевање коренитих промена кроз које је друштво пролазило. 


 

Објављено
05.06.2018.
Како цитирати
(SERBIA), Dunja Njaradi. Бесконачна игра позиционирања. Гласник Етнографског института САНУ, [S.l.], v. 63, n. 1, p. 235-238, june 2018. ISSN 2334-8259. Доступно на:
<https://www.ei.sanu.ac.rs/index.php/gei/article/view/299>.
Датум приступа: 26 apr. 2024